top of page
  • Снимка на автораПДС

Парламентът да приеме и електронното гласуване през Интернет


Позиция на Политическо Движение Социалдемократи


Хартиената бюлетина бе върната като възможност за гласуване с основния аргумент, че за част от избирателите е трудно да упражняват вота си машинно. Ние от ПД Социалдемократи призоваваме, сега, депутатите да помислят и за друга част от избирателите – младите, образованите и българите в чужбина. Апелираме към Народното събрание за приемане на поправки в Изборния кодекс, с които от следващите избори да се въведе възможност за електронно гласуване през Интернет.


Така, като народни представители ще покажете, че правите максималното за всички избиратели. Електронното гласуване през Интернет ще увеличи и избирателната активност, за която всички партии уж насърчават. Що се отнася до възможните машинации с изборните резултати, то те са еднакво вероятни, и при гласуване с хартиена бюлетина, и при машинен вот, и при гласуване през Интернет. Въпросът за изкореняването им не се отнася до формата на гласуване, а до контрола върху целия изборен процес. Така че, уважаеми парламентарно представени партии, въведете електронното гласуване през Интернет, за да сте справедливи към всички български избиратели.


32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Избиването на мирни цивилни хора е престъпление срещу човечеството

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи След атентата в концертната зала „Крокус сити“ край Москва, жертвите и ранените са стотици невинни граждани. Подобни зверства трябва да бъдат осъдени на

bottom of page