top of page
  • Снимка на автораПДС

С молебен в храма Св. Георги започна кампанията си Ангел Папазов

Източник: fakti.bg / Автор на текст, снимки и видео: Оля Ал-Ахмед


„Папазов започна по НЕ-човешки начин тази борба, търсейки помощ и подкрепа не от човеците, а от Бог! И нека Той ти покаже правилния път! Нека заедно върнем радостта в Първомай!“, каза отец Йордан Георгиев, архийерейски наместник на Асеновградската духовна околия

С тържествен молебен в църквата Св.Георги в град Първомай започна предизборната си кампания кандидат кметът Ангел Папазов. Дворът на храма и самата Света обител са препълни с миряни дошли да подкрепят уважавания от тях бивш градоначалник и понастоящем кандидат кмет Ангел Папазов.

Тържествения молебен бе отслужен от няколко духовника както от Първомай, така и от Асеновград. Молебена бе отслужен от Отец Йордан Георгиев, архийерейски наместник на Асеновградската духовна околия, която обхваща Асеновградска община, Първомайска община, Община Садово и Лъки. В съслужение на отец Йордан Георгиев бяха отец Станимир Станчев, от храм Св. Георги в Първомай, отец Александър Ангелов, от храм Св. Никола в Дебър, и иконом Георги Томов.

По време на тържествения молебен бяха осветени хлябове, питки и бонбони и раздадени на присъстващите.

„Радвам се, че и като председател на земеделската кооперация, и след това като кмет на Община Първомай винаги съм имал подкрепата на духовните отци. Винаги съм бил убеден, че Божието слово е правилното! Убеден съм, че с този молебен и с тези благи слова, които чухме в наша подкрепа ще имаме успех и победа!“, каза Ангел Папазов.

„Когато Вие управлявахте този град, той процъфтяваше и имаше голям успех. Бях свидетел на всичко това. Бяхте съпричастен и деен към всички, които живеят в тази Община. Търсейки благодатта и помощта на Бога, Вие започвате тази предизборна борба по един НЕ-човешки начин, защото потърсихте помощ и напътствие не от човеците, а от самия Бог! Сам Иисус Христо е казал : „ Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори.“ (Матей 7:7-11).

Вие сте утвърден като добър църковник, като човек който е обичан и уважаван и от пловдивския митрополит Николай и Негово Преосвещенство епископ Арсений. Вие сте доказал отношението си и преди и сега към църквата, към вярващия народ, с голяма вяра, трудолюбие и организаторска способност, която Вие безспорно притежавате.

Убеден съм, че намирайки се под покрова на този велик Светия Георги Победоносец, той ще ви отвори невидимо пътя, ще ви покаже правилните решения и на всички, които сте заедно. Нашия Господ Иисус Христос е казал : „Защото, където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях“ (Матей 18:20). Вашият екип е много силен,убеден съм, че когато сте организирани, заедно ще успеете. Сам човек колкото и да е съвършен винаги може да сгреши и да вземе неправилното решение. Когато има съборност, ще вземете най-точното решение, защото събирането на мнения определят накрай правилното решение. Убеден съм, че господ ще ви помогне, и както даваме старт на вашата предизборна кампания , така и после в общината ще направим същите молитви с Божията благословия да вървите успешно напред! „На многая лета! Благоденственное и мирное житие, здравье же и спасенние, и во всем благое поспешение! И сохрани а многая лета!“, каза въодушевено отец Йордан Георгиев, завършвайки молебена с традиционната благословия „На многая лета!“

В края на тържествения молебен отец Йордан Георгиев подари на Ангел Папазов осветен кръст от манастира Св. Пантелеймон в Света Гора Атон.


Видео:






Още снимки ТУК

45 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page