top of page
  • Снимка на автораПДС

Проведе се IX-тата Национална конференция на ПДС


На 12 март се проведе Деветата Национална конференция на Политическо Движение Социалдемократи. Тя е върховен орган на партията. Форумът се проведе в Хасковски минерални бани и в него взеха участие всички делегати избрани от общинските и областни организации.

Председателят на ПДС Елена Нонева представи своя доклад за изминалия отчетен период и информира за състоянието на организацията и плановете за нейното развитие.


Националната конференция допълни състава на Националния съвет с нови членове. Направени бяха и няколко важни промени в устава на ПДС.

Делегатите приеха и Резолюция, в която се посочва, че стратегически приоритет на организацията през новия мандат ще бъде изграждане на силна партия на местно ниво. В това отношение, структурите на ПДС ще преминат от сега в режим на предизборна работа за предстоящите през 2023 година местни избори. Партията ще продължи да работи по политическите си цели на национално ниво с обществените и законодателни инициативи, които планира като част от Коалиция "Продължаваме промяната".

Важен аспект от работата на ПДС в следващите години ще бъде и диалогът с всички социалдемократи в страната и социалдемократическите партии. Делегатите на Конференцията се обединиха около становището, че социалдемократическите организации в България трябва да търсят диалог, единодействие и общ път, защото страната се нуждае от силна социалдемокрация. Общото становище е, че промените към по-добро бъдеще за България е нужно да продължат със силни темпове, а важна част от голямата промяна трябва да бъдат социалдемократите със силно присъствие в управлението на национално и местно ниво.


Снимки от форума:















242 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page