top of page
  • Снимка на автораПДС

ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ СА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА


Декларация на Политическо Движение Социалдемократи


Сформиране на ново правителство с мандата на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ и коалиция им с ГЕРБ-СДС би било политически цинизъм и подигравка с избирателите. Въпросното партньорство е напълно дискредитирано пред обществото, както от предварително заявените цели на ПП-ДБ, така и заради скандалните разговори, които станаха публично достояние през последните дни. На България не й трябва правителство на новото задкулисие и управници с тайни намерения, които в голяма степен противоречат на интересите на народа.


Независимо от това, че е едва втора политическа сила и получи малко над 600 хиляди гласа, тандемът ПП-ДБ претендира да управлява на практика еднолично и да налага своите цели и приоритети на цялото общество, без да има достатъчна електорална подкрепа, за да си позволява това. Още по-лошото е, че намеренията за управление са свързани със задкулисни договорки, които очевидно затвърждават криминалното статукво и отделно оставят съмнение, че напълно ще предоставят българските служби в ръцете и под ръководството на външни интереси.


Предвид сложната международна обстановка, както и ситуацията в България, изискваща спешни мерки за преодоляване на най-належащите проблеми, изглежда напълно недопустимо съдбата на страната да бъде поверена в ръцете на една морално дискредитирана коалиция. ГЕРБ се компрометира по време на своето дългогодишно участие във властта, а „ПП-ДБ“ напълно се срина като морален авторитет, след като стана ясно, че нейните лидери постъпват и разсъждават напълно различно от това, което афишираха като реална политическа позиция. Вместо да предложат адекватни мерки за преодоляване на корупцията и за изготвяне на стратегия за дългосрочно развитие на страната, те са готови да се прегърнат със силата, която най-ревностно критикуваха и чиито модел на управление обещаваха да отстранят.


Хората очакват статуквото да бъде преборено и заменено с нова власт с прозрачни и предвидими действия в интерес на България. В момента ни се предлага по-лоша версия на управление - власт в ръцете на ново статукво, което включва старото и го разширява в още по-уродлива форма. Това е предателство към интересите на народа и доверието на гласувалите за тези политически партии.


Политиката е изкуство, което често изисква компромиси, но съществуват ситуации и морални норми, с които са недопустими компромиси. Затова смятаме, че най-доброто решение за България е да не се допуска съставяне на правителство с мандата на ПП-ДБ. Повече шансове за изход от кризисната ситуация дава провеждането на предсрочни парламентарни избори, на които най-ясно ще се чуе какъв е гласът на избирателите за случилото се в страната през последната седмица. Тежка е констатацията за необходимостта от нови избори, след поредица такива, но това, което ни се предлага е много по-лош вариант за страната и гражданите.


Народът е търпелив, но и справедлив, нека той произнесе тежката си дума!


Декларираме, че нови предсрочни парламентарни избори са единственият изход от създалата се ситуация и призоваваме за това.

37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Избиването на мирни цивилни хора е престъпление срещу човечеството

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи След атентата в концертната зала „Крокус сити“ край Москва, жертвите и ранените са стотици невинни граждани. Подобни зверства трябва да бъдат осъдени на

bottom of page