top of page
  • Снимка на автораПДС

Елена Нонева е водач на листата на Коалиция "Неутрална България" в Стара Загора


Източник:

Снимка и текст: starozagorskinovini.com


Местната коалиция „Неутрална България“ ще участва на предстоящите общински избори в Стара Загора с листа от 42 кандидати за съветници. Водач е адв. Елена Нонева, председател на Политическо Движение Социалдемократи.


Това обявиха на брифинг днес представители на Местната коалиция, която се състои от два политически субекта. Това са Политическо Движение Социалдемократи и Политическа коалиция „Неутрална България“, в която членуват ПП „Русофили за възраждане на отечеството“, Българска комунистическа партия, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти и ПП „Нова сила“. Подкрепата си са дали и няколко граждански сдружения. Втори в листата е Ставри Сотиров, член на националното ръководство на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“, трети – инж. Койчо Койчев, четвърти – д-р Тодор Борисов, управител на лаборатория за медицински изследвания. Адв. Нонева съобщи, че 42-та участници в листата са експерти, доказали в своите сфери, че могат да вземат отговорни решения. Най-високата възраст на някои от участниците е 61-62 години, има студенти, а жените са с лек превес.


Ставри Сотиров посочи, че за пръв път от началото на демократичните промени у нас трите комунистически партии вече са обединени в една коалиция. „Неутрална България“ подава ръка на всички леви, но приема десните не като противници, а като опоненти, с които след изборите ще работи конструктивно за доброто на града.


Целите и приоритетите, които си поставя Мeстната коалиция „Неутрална България“, са свързани най-вече с икономическия растеж на община Стара Загора. „С много инвестиции през последните години инфраструктурата се промени значително към по-добро, но в икономически план общината, за съжаление, изостава. Местоположението на Стара Загора в центъра на България дава възможност за развитието на логистика и привличане на инвестиции с цел откриване на работни места и задържане на младите хора в общината“, посочи Елена Нонева. От „Неутрална България“ са за подкрепа на дребния и средния бизнес в община Стара Загора като основа за подобряване на финансовото състояние на хората на труда.


Утвърждаването на Стара Загора като туристическа дестинация е другият приоритет на Местната коалиция. „Градът ни е богат на забележителности, които все още не са достатъчно популярни, за да привличат повече посетители“, коментира адв. Нонева. В местния парламент „Неутрална България“ ще защитава позицията да не повишават местните данъци и такси, в това число и такса смет, но ще настоява за промяна в организацията на сметосъбирането.


Водачът на листата на МК „Неутрална България“ призова да се обърне повече внимание на ангажираността на децата със спорт и достъп до всички спортни съоръжения, построени в града. Сред акцентите в програмата на коалицията е засилване на подкрепата за младите хора в Стара Загора. Също така и ангажиране на местната администрация с изграждане на жилища за млади семейства, които да им бъдат предоставяни на преференциални цени, както и за подобряване на средата в селата.


Ставри Сотиров подчерта, че формацията е с ясно изразена позиция за неутралитет и ненамеса на България във войната в Украйна.


Сред кандидатите за общински съветници е и Галентин Караславов, който в продължение на повече от 20 години беше ръководител на Държавен архив – Стара Загора. Той обяви, че днес ще направят дарение на Държавния архив – документи от архива на известния старозагорски дисидент Николай Колев-Босия, който почина наскоро.


„Самоуправление, морал и работа“ е слоганът на МК „Неутрална България“ за предстоящите избори. Формацията няма да издига кандидат за кмет. След като се запознае с програмите на регистрираните кандидати за кмет, ще обяви кого ще подкрепи.


От коалицията очакват да спечелят на 29 октомври най-малко два мандата в Общинския съвет. Всеки от листата може да работи мажоритарно и да привлича преференции за себе си. „Старозагорци ни познават и знаят, че когато кажем нещо, държим на думата си“, каза в заключение Елена Нонева.


106 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page