top of page
  • Снимка на автораПДС

Апотеоз на политическата безпринципност и опортюнизъм

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи след излезлите скандални записи от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната"


Нашата родина се превръща в играчка в ръцете на безпринципни опортюнисти. Това е печалният извод, който може да се направи след пресконференцията на депутата от „Продължаваме промяната и Демократична България“ Радостин Василев. Оказва се, че политиците, които от години обещават, че ще преборят корупцията и ще внесат нов морал в политиката, всъщност мислят само за своите лични облаги и изобщо не се интересуват какво очакват хората, гласували за тях. Разкритията на Василев, ако бъде установена автентичността на представените от него звукозаписи, подриват основите на държавността и са на път да отнемат и малкото останала вяра на българина в съществуващата политическа система и в демократичните механизми.

От изнесената от Василев информация излиза, че тези, които най-шумно скандираха срещу ГЕРБ и обещаваха, че ще се преборят с „модела ГЕРБ“, всъщност гледат на това само като на маркетингов ход, който ще им помогне да печелят вота на гласоподавателите, за чиито очаквания бързо са готови да забравят, веднага щом получат възможността да се доберат до властта. От друга страна, със същата монета отвръща и коалицията „ГЕРБ-СДС“, която игнорира очакванията на поддръжниците и е готова да се прегърне с доскорошните си най-ревностни опоненти.


С голяма тъга констатираме, че живеем във време, в което България се е превърнала в плячка на политически авантюристи, за които идеите, програмите, принципите и обещания не играят никаква роля. Днес сякаш по-силно от когато и да е било се потвърждават думите на героя на Алеко Константинов, че „едните и другите са маскари“, но сега това се случва в условията на тежки социални и икономически проблеми в страната. Във време, в което Европа е разтърсвана от най-опасната военно-политическа криза от края на Втората световна война, а човечеството трябва да се адаптира към безпрецедентни промени, предизвикани от научно-техническата революция.


Вярваме, че безпринципните действия на водещите политици и партии ще получат достоен отговор в бъдеще от избирателите, които едва ли отново ще позволят да бъдат заблудени така, но цената за безотговорността на политиците, отново ще бъде платена от обикновените хора.


17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Избиването на мирни цивилни хора е престъпление срещу човечеството

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи След атентата в концертната зала „Крокус сити“ край Москва, жертвите и ранените са стотици невинни граждани. Подобни зверства трябва да бъдат осъдени на

bottom of page