top of page
  • Снимка на автораПДС

ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ СА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА


Декларация на Политическо Движение Социалдемократи


Сформиране на ново правителство с мандата на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ и коалиция им с ГЕРБ-СДС би било политически цинизъм и подигравка с избирателите. Въпросното партньорство е напълно дискредитирано пред обществото, както от предварително заявените цели на ПП-ДБ, така и заради скандалните разговори, които станаха публично достояние през последните дни. На България не й трябва правителство на новото задкулисие и управници с тайни намерения, които в голяма степен противоречат на интересите на народа.


Независимо от това, че е едва втора политическа сила и получи малко над 600 хиляди гласа, тандемът ПП-ДБ претендира да управлява на практика еднолично и да налага своите цели и приоритети на цялото общество, без да има достатъчна електорална подкрепа, за да си позволява това. Още по-лошото е, че намеренията за управление са свързани със задкулисни договорки, които очевидно затвърждават криминалното статукво и отделно оставят съмнение, че напълно ще предоставят българските служби в ръцете и под ръководството на външни интереси.


Предвид сложната международна обстановка, както и ситуацията в България, изискваща спешни мерки за преодоляване на най-належащите проблеми, изглежда напълно недопустимо съдбата на страната да бъде поверена в ръцете на една морално дискредитирана коалиция. ГЕРБ се компрометира по време на своето дългогодишно участие във властта, а „ПП-ДБ“ напълно се срина като морален авторитет, след като стана ясно, че нейните лидери постъпват и разсъждават напълно различно от това, което афишираха като реална политическа позиция. Вместо да предложат адекватни мерки за преодоляване на корупцията и за изготвяне на стратегия за дългосрочно развитие на страната, те са готови да се прегърнат със силата, която най-ревностно критикуваха и чиито модел на управление обещаваха да отстранят.


Хората очакват статуквото да бъде преборено и заменено с нова власт с прозрачни и предвидими действия в интерес на България. В момента ни се предлага по-лоша версия на управление - власт в ръцете на ново статукво, което включва старото и го разширява в още по-уродлива форма. Това е предателство към интересите на народа и доверието на гласувалите за тези политически партии.


Политиката е изкуство, което често изисква компромиси, но съществуват ситуации и морални норми, с които са недопустими компромиси. Затова смятаме, че най-доброто решение за България е да не се допуска съставяне на правителство с мандата на ПП-ДБ. Повече шансове за изход от кризисната ситуация дава провеждането на предсрочни парламентарни избори, на които най-ясно ще се чуе какъв е гласът на избирателите за случилото се в страната през последната седмица. Тежка е констатацията за необходимостта от нови избори, след поредица такива, но това, което ни се предлага е много по-лош вариант за страната и гражданите.


Народът е търпелив, но и справедлив, нека той произнесе тежката си дума!


Декларираме, че нови предсрочни парламентарни избори са единственият изход от създалата се ситуация и призоваваме за това.

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Политическо Движение Социалдемократи беше регистрирано от ЦИК след като внесе 3729 подписа на подкрепящи партията за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. Организа

bottom of page