top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС представи в парламента законопроектът си за мандатност на кметовете и общинските съветници


Политическо Движение Социалдемократи представи пред парламентарната група на "Продължаваме промяната" своя законопроект за ограничаване броя на мандатите на кметове и общински съветници. Лидерът на ПДС Елена Нонева, заедно с председателят на Националния съвет на партията Георги Петров и Стефан Кехайов се срещнаха в Народното събрание с депутатите от групата.


Проведена бе дискусия по време на която народните представители зададоха своите въпроси относно мотивите на предложения законопроект и ефектите от приемането му върху местната власт. Представителите на ПДС мотивираха своето предложение за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Елена Нонева подчерта, че тези промени ще доведат до ограничаване на корупцията в местната власт, както и срастването на местното самоуправление с лица на изборни длъжности и определени олигархически кръгове.


Народните представители от "Продължаваме промяната" подкрепиха идеята и проектът за законодателни промени, свързани с ограничаване на мандатите на кметове и общински съветници ще бъде придвижен към коалиционния съвет на управляващата коалиция и ресорните парламентарни комисии.


Припомняме, че ПДС проведе серия от дискусии по темата, която завърши на 21 февруари тази година с обществено обсъждане в БТА на предлаганите законодателни промени.


86 преглеждания0 коментара

Commentaires


bottom of page