top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС представи в парламента законопроектът си за мандатност на кметовете и общинските съветници


Политическо Движение Социалдемократи представи пред парламентарната група на "Продължаваме промяната" своя законопроект за ограничаване броя на мандатите на кметове и общински съветници. Лидерът на ПДС Елена Нонева, заедно с председателят на Националния съвет на партията Георги Петров и Стефан Кехайов се срещнаха в Народното събрание с депутатите от групата.


Проведена бе дискусия по време на която народните представители зададоха своите въпроси относно мотивите на предложения законопроект и ефектите от приемането му върху местната власт. Представителите на ПДС мотивираха своето предложение за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Елена Нонева подчерта, че тези промени ще доведат до ограничаване на корупцията в местната власт, както и срастването на местното самоуправление с лица на изборни длъжности и определени олигархически кръгове.


Народните представители от "Продължаваме промяната" подкрепиха идеята и проектът за законодателни промени, свързани с ограничаване на мандатите на кметове и общински съветници ще бъде придвижен към коалиционния съвет на управляващата коалиция и ресорните парламентарни комисии.


Припомняме, че ПДС проведе серия от дискусии по темата, която завърши на 21 февруари тази година с обществено обсъждане в БТА на предлаганите законодателни промени.


76 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи след излезлите скандални записи от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" Нашата родина се превръща в играчка в ръцете на безпринцип

bottom of page