top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС отива на избори в Коалиция "Левицата"В края на миналата седмица, Политическо Движение Социалдемократи подписа споразумение за явяване на предстоящите избори на 9 юни тази година в коалиционния формат "Левицата". Към него се присъединяват още шест нови организации - ПП „Зелена партия“, ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ПП „Национално движение за спасение на отечеството“, Сдружение „Ляв поглед“, Български общонароден съюз "Бойна дружба", „Национално движение Единение".


Представителите на новия формат на коалиция "Левицата" споделиха общото си разбиране за необходимостта от обединение на левите сили в България, като път за дълбока и принципна промяна в управлението на държавата, водени от общи ценности за свобода, мир, равенство, справедливост и солидарност.Те заявиха волята си да покажат друг политически стил и друга политическа перспектива за българската държава, както и друг модел на партийни и политически отношения, основан на равноправно сътрудничество и демократичност. От коалиция "Левицата" са категорични, че консолидацията на левите политически сили в България е без алтернатива.


Формациите споделят общи разбирания за политическата ситуация, общи оценки за кризата, обхванала българската държавност, за заплахата, надвиснала над парламентарната демокрация и конституционния ред и общата воля за друг път за развитие на България и българското общество.


В кампанията на „ЛЕВИЦАТА!“ се включват авторитети в различни сектори, като Йордан Малджански - в земеделието и хранителната промишленост, проф. Янко Янев – едно от най-големите имена в ядрената енергетика в световен мащаб, полк. Славчо Велков, проф. Боян Дуранкев и други известни политици, държавници и общественици.


Към „ЛЕВИЦАТА!“ се присъедини и Михаил Миков – председател на 42 Народно събрание и бивш председател на БСП. „Защото смятам, че „ЛЕВИЦАТА!“ се стабилизира и увеличава като присъствие. Фактът, че подписите са повече, отколкото предишния път, показва, че необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече политически субекти в България. Процесите в БСП не дават перспектива и алтернатива. Тук очевидно има такъв стремеж и аз ще участвам в това. Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси. Кризата на политическия живот и лявото представителство трябва да намерят изход и алтернативата е тук“, заяви Миков.


От името на Политическо Движение Социалдемократи, спроазумението подписа лидерът на партията Елена Нонева. Председател на коалиционния съвет на "Левицата" ще бъде Костадин Паскалев.
Снимка и видео: Pogled.info 


97 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page