top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС организира дискусия на тема: "Ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници"

Политическо Движение Социалдемократи организира обществена дискусия на тема: "Ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници". Форумът ще се проведе на 21 февруари 2022 г. от 10.30 ч. в Национален пресклуб БТА - София.


По време на дискусията ще бъде обсъдена идеята за ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници, с цел намаляване на корупцията в местната власт и избягване на срастването на местното самоуправление с лица на изборни длъжности и близки до тях олигархически кръгове. Ще бъдат обсъдени и предложения за промени, които да доведат до по-ефективна местна власт в интерес на гражданите.


Поканени за участие във форума са: председателят на Народното събрание, заместник-председатели на българския парламент, председатели на парламентарни комисии, председателите на парламентарни групи от управляващата коалиция, Омбудсманът на Република България, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България, представители на местната власт – кметове и общински съветници, университетски преподаватели, представители на неправителствени организации и експерти по местно самоуправление.

11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи след излезлите скандални записи от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" Нашата родина се превръща в играчка в ръцете на безпринцип

bottom of page