top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС организира дискусия на тема: "Ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници"

Политическо Движение Социалдемократи организира обществена дискусия на тема: "Ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници". Форумът ще се проведе на 21 февруари 2022 г. от 10.30 ч. в Национален пресклуб БТА - София.


По време на дискусията ще бъде обсъдена идеята за ограничаване на броя на мандатите на кметове и общински съветници, с цел намаляване на корупцията в местната власт и избягване на срастването на местното самоуправление с лица на изборни длъжности и близки до тях олигархически кръгове. Ще бъдат обсъдени и предложения за промени, които да доведат до по-ефективна местна власт в интерес на гражданите.


Поканени за участие във форума са: председателят на Народното събрание, заместник-председатели на българския парламент, председатели на парламентарни комисии, председателите на парламентарни групи от управляващата коалиция, Омбудсманът на Република България, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България, представители на местната власт – кметове и общински съветници, университетски преподаватели, представители на неправителствени организации и експерти по местно самоуправление.

20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page