top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС обсъдиха проблемите на БДЖ с министър Николай Събев
Политическо Движение Социалдемократи се срещнаха с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и с изпълнителния директор на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД инж. Ангел Стоянов. На нея бяха обсъдени проблеми свързани с БДЖ и възможности за разрешаване на част от тях.


От срещата стана ясно, че българската железница в момента изпитва недостиг на кадри. БДЖ търси работна ръка в различни направления на пътническия и товарния транспора, а заплащането е конкурентно.


Железниците имат проблем с осигуряването на ремонтите на локомотиви и друга техника, тъй като не достигат резервни части и специалисти. Същевременно транспортния парк е остарял и това налага по-чести ремонти. Времето на ремонтите също се удължава поради тези проблеми.


Поставен беше и въпросът за почивната база, която ползват машинистите и други работници след работни дежурства. Стана ясно, че тя има нужда от сериозно подобрение, за да се осигури на персонала нормални условия за възстановяване.

ПДС ще продължат с обсъжданията на проблемите в БДЖ с ръководството на компанията, Министерството на транспорта и съобщенията, както и с други институции, за да се обсъдят идеи и решения на важните въпроси пред държавната ни железница. От партията напомнят, че това е ключовите сектори, пряко свързан с националната ни сигурност.


82 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Позиция на Политическо Движение Социалдемократи след излезлите скандални записи от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" Нашата родина се превръща в играчка в ръцете на безпринцип

bottom of page