top of page
  • Снимка на автораПДС

ПДС обсъдиха проблемите на БДЖ с министър Николай Събев
Политическо Движение Социалдемократи се срещнаха с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и с изпълнителния директор на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД инж. Ангел Стоянов. На нея бяха обсъдени проблеми свързани с БДЖ и възможности за разрешаване на част от тях.


От срещата стана ясно, че българската железница в момента изпитва недостиг на кадри. БДЖ търси работна ръка в различни направления на пътническия и товарния транспора, а заплащането е конкурентно.


Железниците имат проблем с осигуряването на ремонтите на локомотиви и друга техника, тъй като не достигат резервни части и специалисти. Същевременно транспортния парк е остарял и това налага по-чести ремонти. Времето на ремонтите също се удължава поради тези проблеми.


Поставен беше и въпросът за почивната база, която ползват машинистите и други работници след работни дежурства. Стана ясно, че тя има нужда от сериозно подобрение, за да се осигури на персонала нормални условия за възстановяване.

ПДС ще продължат с обсъжданията на проблемите в БДЖ с ръководството на компанията, Министерството на транспорта и съобщенията, както и с други институции, за да се обсъдят идеи и решения на важните въпроси пред държавната ни железница. От партията напомнят, че това е ключовите сектори, пряко свързан с националната ни сигурност.


91 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page