top of page
  • Снимка на автораПДС

Обръщение на Силвия Иванова – кандидат за народен представител от Стара ЗагораСкъпи сънародници,


казвам се Силвия Иванова, на 37 години, от гр. Стара Загора. Средното си образование съм завършила в Техникум по ветеринарна медицина - Стара Загора, специалност "Ветеринарен техник". Степен Бакалавър със специалност "Компютърна химия" и степен Магистър със специалност "Медицинска химия" съм завършила в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Имам придобита професионална квалификация "Учител по химия" също от ПУ "Паисий Хилендарски". Работя от 2015 г. като химик в Научноизследователска лаборатория към Тракийския университет. Свободното си време обичам да прекарвам със семейството си, харесвам разходки сред природата.


Виждам, че младите хора са аполитизирани, не се интересуват от това, което се случва. Аз не искам да остана безучастна. Бих искала значително да се променят нещата в нашата страна. Да има подкрепа за младите семейства и родителите с малки деца - финансова, жилищна, кредитна.


Ще работя за това, гръбнакът на българското здравеопазване да запази обществения си характер, за да може то да бъде достъпно за всички наши сънародници. Развитието на частния сектор в здравеопазването е полезно, но в основата си, медицинските грижи трябва да останат държавен и обществен приоритет. Трябва да се стремим към безплатно здравеопазване или поне с минимално заплащане без компромиси по отношение на качеството му.


Една от важните цели, които си поставям, ако бъда избрана за народен представител е значително увеличаване на всички пенсии за възрастните хора и хората с увреждания. Нашите сънародници в пенсионна възраст живеят на прага на бедността, а това е недопустимо. При огромната част от хората в неравностойно положение, ситуацията е бедствена, тъй като те с ниските си доходи от пенсия трябва да покриват освен битовите си сметки и ежедневните си разходи, но и разходите за скъпоструващи лекарства, медикаменти и лични асистенти. Държавата е голям длъжник на тези хора. Усилено ще работя за повишаване на техните доходи по линия на социалното подпомагане и осигуряване на повече безплатни услуги за рехабилитация.


България е богата на земеделска земя и условия за животновъдство. Същевременно българските земеделци и животновъди са поставени в тежки условия, в които трябва да правят бизнес. Необходимо е държавата да осигурява повече протекции и субсидии за тези производители, които отглеждат плодове и зеленчуци и за фермерите, които отглеждат животни, така че те да бъдат конкурентни на чуждия внос на селскостопанска продукция. Българският пазар е залят с нискокачествена вносна продукция, а не използваме голямата част от потенциала, който нашата земя, природа и климат ни предоставят. Това трябва да се промени. Спирането на обезлюдяването на много български региони е пряко свързано с развитието на земеделието и животновъдството в страната.


Подпомагането на българската индустрия е също ключов елемент за прогреса на нашата икономика. Ще работя за това, българските индустриални производства да имат по-добри условия за развитие.


Благодаря Ви за вниманието!


Можете да подкрепите Силвия Иванова в 27 МИР - Стара Загора на 9 юни, като гласувате за нея с №19 в интегралната бюлетина и лична преференция №108.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

181 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page