top of page
  • Снимка на автораПДС

Обръщение на Десислава Ракова – кандидат за народен представител от Стара Загора

Актуализирано: 19.05


Казвам се Десислава Ракова. Имам две висши образования. Притежавам бакалавърска степен по специалността "Специална педагогика“ от „Тракйиски университет" - Стара Загора и магистърска степен по „Предучилищна и начална училищна педагогика“ от Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Работя в сферата на образованието със стаж по специалността над 20 години. В момента съм старши учител в ДГ 33 "Люляк" - Стара Загора. Живея в гр. Стара Загора. Семейна съм с две деца - син на 15 години и дъщеря на 12 години. В свободното си време обичам да посещавам спортни събития, да пътувам и да се разхождам сред природата. Към настоящ момент съм Общински председател на Политическо Движение Социалдемократи - Стара Загора.


В политиката трябва да влязат повече млади, но и образовани хора, както и личности, които представляват различни сфери на обществено-икономическия живот, които със знания и енергия да работят за просперитета на родината ни.


Ако бъда избрана за народен представител ще съдействам за развитието на общината ни. Аз не обичам да обещавам! Ще акцентирам само, че моя цел е да привлечем нови инвестиции. От съществено значение е да бъдат открити нови работни места и да осигурим условия за отваряне на нови производства, но за да се случи това е нужно да подобрим инфраструктурата, да продължим ремонтите на пътната мрежа. Ще работя, за да имаме повече спортни обекти, детски площадки и съоръжения. Екологията и туризмът са другите важни теми. Общината ни има потенциал за развитие на туризъм и утвърждаване като туристическа дестинация. Реализирането на всеки един проект следва да бъде насочено към подобряване на жизнения стандарт и начина на живот на хората.


България - това сме ние, хората които живеем тук! Всичко е в нашите ръце!

Младото поколение заслужава по-специално внимание. Все пак от тях зависи бъдещето на нацията. В България има доста млади хора, които са повод за гордост. Усилията ни трябва да се насочат към подобряване качеството на образованието и на условията на живот, но също и към осигуряване на условия за практикуване на спорт и други младежки дейности. Обществото ни е длъжно обаче и към възрастните хора. Ние сме тези, които следва да им осигурим достоен живот, плавно увеличаване на пенсиите, достъпно здравеопазване. Считам, че разширяването на обема на съществуващите и развитието на нови социални услуги би подобрило значително живота на хората в пенсионна възраст.


Аз съм честен и позитивен човек, такава ще е и моята кампания. Не правя планове и стратегии за нея. Това, на което разчитам са срещите лице в лице. Ще разговаряме по наболелите теми, ще търсим добри решения. Българските граждани са тези, които трябва да задават дневния ред на държавата. Разчитам на медиите и на социалните мрежи, за да могат повече от посланията ни да достигнат до всеки един човек.

Важно е да мотивираме повече хора да излязат и да гласуват на изборите на 9 юни. Трябва заедно да се борим с апатията. Нужна ни е стабилност, за да имаме шанс да променим ситуацията. Ако успеем, това ще бъде успех за България!


Доверието, което получаваш, е отговорност. И задължава. Доказала съм, че съм отговорна, последователна, диалогична и ангажирана с каузи. Че мога да отстоявам позиции и държа на законността. Напълно осъзнавам, че на хората вече им писна от политика, политици и избори след избори. За стабилизиране на страната трябва да преодолеем политическата криза, да излезем от изборната спирала, в която се въртим и тъпчем на едно място и да я превърнем в път! А това означава - излъчване на стабилно управление.


Време е да кажем край на застоя! Време е да си помогнем сами!


С подкрепата на всеки един, с широкото обединение на партии и граждански движения, можем да го постигнем. Нали всички искаме да живеем по-добре, в една уредена, нормална, сигурна европейска страна, в която свобода и демокрация не са просто думи от предизборни лозунги. Има как нашият избор на 9 юни да направи България сигурен, подреден и щастлив дом за своите граждани. Има как нашият избор да свърже свободолюбивите, способните, предприемчивите и устремените българи. А най-здравата спойка между тях да бъдат смелостта и вярата. Смелостта, с която обединени ще застанем срещу беззаконието, разрухата, бездуховността и несигурността.

Вярвам, че има как! Ако и Вие вярвате, излезте и гласувайте на 9 юни!

Благодаря Ви за доверието!


Десислава Ракова е кандидат за народен представител на Коалиция „Левицата!“ от Стара Загора с №19 в интегралната бюлетина и лична преференция №109.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

130 преглеждания0 коментара

Commentaires


bottom of page