top of page
  • Снимка на автораПДС

Мирослав Минев обсъди с НМФ въпроси на младежката политика


Мирослав Минев (вдясно), заедно с председателя на УС на Национален младежки форум Мирослав Цеков

Лидерът на МПДС Мирослав Минев се срещна с председателя на Националния младежки форум Мирослав Цеков. НМФ е най-голямата младежка платформа в България и обединява в състава си 50 младежки организации от цялата страна.


Бяха обсъдени въпроси за взаимно сътрудничество между Младежката организация на ПДС и НМФ в областта на изработването и прилагането на младежки политики. Изтъкнато беше, че младите хора трябва по-силно да си взаимодействат в изграждането на младежки политики и тяхното застъпничество.


Според Минев и Цеков е необходимо държавата да осигури достъп до практически бази, където младежите да си сътрудничат и да работят заедно по проекти, инициативи и други дейности. Базите да са изградени в модерен стил и с достъп до високи технологии. Те смятат, че в България трябва да се създадат условия за развитие на младите хора, като на първо място се осигури среда, в която да разгърнат своите талант и умения.


МПДС и НМФ обсъдиха идеята да се създадат съвместни работни групи в различни направления, свързани с младежката политика. Целта е да бъдат разработени проекти за подобряване средата за живот, образование и кариера на младежите в България. Също така, според двете организации, трябва да се работи за повече гласност на младежките проблеми, по-добра защита на младежките права и да се изработят по-добри механизми за взаимодействие между младежките организации и държавните институции, така че гласът на новото поколение да се чува и зачита в много по-голяма степен.


61 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page